VSO Diploma

Een vso-diploma voor alle leerlingen!                                                                                                                                               

Vanaf dit schooljaar kunnen alle leerlingen in het vso hun schoolloopbaan afsluiten met een officieel diploma. Voor de leerlingen met uitstroomprofielen arbeid en dagbesteding is dit nieuw.

Waarom een vso-diploma?
Vso-leerlingen die een traject volgen gericht op vervolgonderwijs, kregen al een diploma. De leerlingen met de uitstroomprofielen arbeid en dagbesteding kregen tot nu toe enkel een getuigschrift of certificaat voor hun ontwikkelde vaardigheden. Zij kregen geen officieel diploma, omdat zij geen landelijk examen afleggen. Die ongelijkheid in het onderwijssysteem is nu gelukkig verleden tijd! 

Alle leerlingen verdienen een bekroning op het einde van hun middelbare schooltijd”, zei voormalig minister Arie Slob. “Daarom gaan we ervoor zorgen dat ook leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs voortaan een schooldiploma krijgen.”

Portfoliomap
De leerlingen hebben allemaal een portfoliomap ontvangen. In deze map verzamelen zij gemaakt werk, schoolbewijzen, branchecertificaten en verslagen. Als de portfoliomap aan het einde van hun schoolloopbaan voldoende is gevuld, krijgt de leerling een uitnodiging voor een eindgesprek. Dit eindgesprek vindt plaats op school. Na een positief gesprek ontvangt de leerling een officieel diploma.

Lees meer op: https://www.herenwaard.nl/informatie/vso-diploma 

Naar het overzicht

Webdesign: De Geus Internet VSO Herenwaard maakt deel uit van de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs